Martin HARICH prichádza s novinkou FLYING CARPET

Na novinke spolupracoval s berlínskym producentom Jaakom a českým autorom piesní Janom Vávrom, známym vďaka spolupráci s menami ako Ewa Farna, David Koller, Mirai či Lucie Bílá.

Flying Carpet je názov nového singla, ktorý v týchto dňoch vydáva na digitálnych streamoch spevák Martin Harich. Tentoraz sa rozhodol posunúť svoj hlas do hlbších tónov – čiastočne vďaka chorobe, ktorá sa mu počas nahrávania “pritrafila”. “Možno to tam niekto aj počuje, no myslím, že to piesni iba pridalo niečo extra,” hovorí Harich.

Spevák prezradil, že nový singel vznikol počas letného “songwriting” kempu v Budapešti, kde Martina nominovala SOZA ako zástupcu slovenských autorov. “Je to pieseň o tom, že šťastie nemusíme hľadať ďaleko. Niekedy ho nájdeme doma, na koberci – v obývačke,” vysvetľuje Martin. “V rámci hľadania inšpirácie na novú pesničku sme si púšťali svoje obľúbené skladby. Popri ‘tancupodobnom’ pohybe a hľadaní inšpirácie sme omylom v chatke skrčili starý pásikový koberec. Práve tento moment nás inšpiroval k motívu pesničky,” dodáva spevák a skladateľ, ktorému zdá sa učarovalo kolektívne skladanie piesní. “Dlho som písal hudbu sám, ale v poslednom čase si užívam spoluprácu s inými autormi. S Jaakom aj s Janom Vávrom sme si v Budapešti výborne autorsky sadli. Za mňa je z tej skladby cítiť nemecká precíznosť, česká pohoda a slovenská srdcovosť,” dodáva k piesni, ktorá vraj bola hotová za pár hodín.

Martin Harich má za sebou úspešné leto, v rámci ktorého reprezentoval Slovensko na Letnej olympiáde v Paríži, zúčastnil sa i na švédskom festivale Live at Heart a ďalších podujatiach doma aj v zahraničí. Tiež z autorského hľadiska je rok 2024 pre neho jeden z najplodnejších. Po skladbe Liar, ktorá znela v domácom éteri, vydal emotívnu skladbu Know-How, začiatkom leta spoluprácu s Robertom Burianom – Another Night a koncom septembra skladbu Slowly, ktorá bola výsledkom spolupráce s maďarskou speváčkou Rose May, píše TASR.

Zdieľať na Facebooku
Poslať cez WhatsApp
Poslať mailom
Vytlačiť

Odporúčame